Hyggelig tur til Holmegaard

Skrevet af Freddy Arntsen d. .

Kære arkæologigruppe.

Hermed en interessant invitation.

Tværpilen og Flækkens bestyrelser inviterer samarbejdsforeningerne til en interessant og hyggelig tur til:
Holmegaard Mose og Holmegaard Værk

Program og tilmelding til guidet fællestur søndag den 14. maj 2023 til Holmegaard Mose og besøg på Holmegaard Værk, Glasværksvej 55, 4684 Holmegaard

Søndag den 14. maj: guidet tur gennem Holmegaard Mose ved kulturarvschef og vicedirektør ved Museum Sydøstdanmark, Kristoffer Buck Pedersen. Turen til Holmegaard Mose og Værk foregår i egne biler. Efter den guidede tur besøger vi den lille, men interessante udstilling ”10.000 års kreativitet” med fund fra Holmegaard Mose. Denne udstilling befinder sig i kælderen på museet, der er elevator. Til sidst besøger vi Holmegaard Værks imponerende samling af glas- og keramikkunst. På alle dage er der mulighed for at beundre glaspusternes magi udi glaspusteri.

Program:

12:00 – 12:20: Ankomst. Parkering og køb af parkeringsbillet og entrébillet til museet betales af deltagerne selv. OBS: Der er langt fra parkeringspladsen til foyeren med salg af parkeringsbillet og entrebillet. Ved køb af parkeringsbillet (ca. kr. 40 for fem timers parkering) skal man angive bilens indregistreringsnummer. Det bliver elektronisk overført til parkeringsselskabet, og man får en bekræftelse på sms. Man skal med andre ord IKKE tilbage til parkeringspladsen for at lægge en seddel i bilens forrude. Der er fire handicap parkeringspladser lige ved indgangen til museet. Til handicap parkeringspladserne skal man køre ind gennem porten. Museet tilbyder mange muligheder for rabat på entrebilletten - se den lange liste ved kassen eller på www.museerne.dk/holmegaard-vaerk/praktisk-info/

12:20 – 12:30: Mødested: Samling i gården ved porten til museet. Mødestedet er ud for restaurant ”Holmegaard”, som ligger til højre, når man kommer ind gennem porten. Her mødes vi med Kristoffer Buck Pedersen.

12:30 – 13:30: Guidet tur gennem Holmegaard Mose ved Kristoffer Buck Pedersen.

13:45 – 14:45: De der vil: selvbetalt frokost på caféen ”Kähler” i foyeren til museet. Her er der mulighed for at spise enten en sandwich ca. kr. 55 eller en bowl med kartoffelsalat og frikadeller ca. kr. 65. Bestilling kan I afgive til Nina Nyberg, se længere nede i programmet. Man kan også medbringe sin egen frokost.

14:45 – 15:15: De, der har lyst og interesse, går i kælderen og ser den lille stenalderudstilling ”10.000 års kreativitet”: I denne udstilling kan du lytte til (..) en inspirerende samtale om kreativitetens vilkår fra stenalderen til nu.”

15:15 – 17:00: Individuel rundgang: Gennem glaspusterværkstedet, ovnene, den imponerende keramik- og glassamling og den tætpakkede, enorme og overvældende glassamling i reoler fra gulv til loft. Museet lukker klokken 17:00.

 

TILMELDING til turen hos Nina på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. senest den 01. maj 2023

HUSK: Ved tilmeldingen skriver I, om I gerne vil bestille A) en sandwich, og om den skal være vegetarisk eller B) en bowl kartoffelsalat med frikadeller. Når I henter jeres bestilling ved disken, betaler I individuelt for såvel mad som drikkevarer.

Hver forening arrangerer samkørsel. Derfor er det hensigtsmæssigt, at I melder ind til jeres bestyrelsesformand (undtagen medlemmer af Kalundborg Arkæologiforening, som melder ind til Nina, se nedenfor), om I har bil og plads til x-antal billøse. Den enkelte bilejer aftaler betaling for benzin med passagererne.

ANGÅENDE SAMKØRSEL MELDER I IND SOM FØLGER:

Tværpilens medlemmer melder ind hos Ann Welling: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. senest den 01. maj, om de kommer i bil og har plads til x-antal passagerer. Mødested: Taastrup Medborgerhus’ parkeringsplads klokken 10:45.

Furesø Arkæologiklubs medlemmer melder ind hos Niels Bødker Thomsen: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. senest den 01. maj, om de kommer i bil og har plads til x-antal passagerer. Mødested: Mosegaardens parkeringsplads klokken 10:15.

Kalundborg Arkæologiforenings medlemmer melder ind til Nina Nyberg: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. senest den 01. maj, om de kommer i bil og har plads til x-antal passagerer. Mødested og tidspunkt: bliver individuelt aftalt efter tilmeldingen mellem bilejer og passagerer.

Vi samarbejder med