Rejsebrev fra Afrika

Skrevet af Erni Lundberg d. .

Hos Titus

Brev fra den 4 februar 2015

Til arkæologi og Afrikainteresserede,

Efter Olorgesailie opholdet kørte vi nordpå og krydsede Ækvator. Efter tre dages kørsel (mest på grusveje) var vi fremme ved Lake Turkana. Her besøgte vi en Ertebølle boplads - undskyld, en El Molo landsby. Eller rettere den ene af de to landsbyer, der er tilbage. El Molo stammen består kun af 2000 mennesker. Deres hytter ligger ved søbredden og de lever på ertebøllemaner af fiskeri.

Nu bor vi ved bredden af Lake Baringo i det samme hus, som vi boede i sidste år. Forleden aften, da det var mørkt, var der prusten i området. Efter at Klaus havde hentet stavlygten fik syn for sagen: Tre flodheste gik og græssede på vores græsplaene.

Billedet af os er taget i går udenfor vores guide Titus hus. Foran mig kan man se toppen af en bunke tøj, som vi har foræret familien.

I morges var vi på bådtur ud til den største af ørne i Lake Baringo. Vi var i land for at se på kogende vand og damp, der steg op fra undergrunden. -Der er ikke noget at sige til, at det er varmt her.

Vi håber, at I finder ud af det med snevejret!

Hilsen fra Klaus, Niels og Erni

Brev fra den 27 januar 2015

Til arkæologivenner og Afrika interesserede,

Hermed en hilsen fra vores ydmyge hytter i Olorgesailie et stykke syd for Nairobi. -Vi har dog en stor bil holdende udenfor samt hund og kat på kost.

Vi har haft en god tid sammen med vores venner fra tidligere besøg her i dette område: Apollo familien, som vi tilbragte hele søndagen sammen med, og Philip og hans familie fra manyattaen (=masailandsby) Olekumkum. Der fik de en masse tøj m.v.

Vi kommer også en masse ud i solen,  for bl.a at se ned i jorden.
Vil har ikke set andet end solskin, og om natten er der stjerner på: Orion lige over hovedet om aftenen og Karlsvognen står på hovedet, når vil står op om morgenen. Vi tager helst afsted ved solopgang kl. 7 aht. temperaturen (30 - 40 grader midt om dagen).

Der er meget mere at fortælle, blot fra perioden indtil nu, men det må vente.

Varme hilsener fra Klaus, Niels og Erni